Užasan napad u Istanbulu: 6 mrtvih, deseci ranjeni

Užasan napad u Istanbulu

0
242
Užasan napad,
Užasan napad,

U SNAŽNOJ eksploziji koja je danas oko 14:20 po hrvatskom vremenu odjeknula u poznatoj turističkoj aveniji Istiklal u Istanbulu smrtno je stradalo najmanje šestero ljudi, a 81 osoba je ozlijeđena. 

Iako uzrok eksplozije nije službeno potvrđen, turski predsjednik Erdogan rekao je kako prve informacije govore da se radi o terorističkom napadu, u koji je umiješana i jedna žena.

Snimka s nadzorne kamere, na kojoj je uhvaćen trenutak eksplozije, sugerira da je u prepunoj aveniji eksplodirala ostavljena torba. Za napad još uvijek niko nije preuzeo odgovornost. 

Indexov novinar u Istanbulu: Eksplozija u ulici prepunoj turista

Indexov novinar se javio s mjesta događaja. Kazao je da je u vrijeme eksplozije u poznatoj turističkoj aveniji Istiklal bilo dosta ljudi te da nije bilo prometa jer se odvija poprečnim ulicama. U toj ulici postoji jedna tramvajska linija, koja je svojevrsna turistička atrakcija. 

prije 2 sata UZNEMIRUJUĆE Nadzorna kamera snimila trenutak eksplozije u Istanbulu

Svjetski mediji objavili su uznemirujuću snimku nadzorne kamere koja prikazuje mjesto i trenutak smrtonosne eksplozije u Istanbulu. Iako su neposredno nakon eksplozije počele kolati glasine kako je za eksploziju odgovoran bombaš samoubojica, snimka sugerira da je eksplodirala torba ostavljena na aveniji Istiklal, koja je u trenutku eksplozije bila prepuna turista i lokalaca. 

Dodao je kako je sada blokiran cijeli dio ove avenije i da posvuda ima policije.

Istanbul je prepun policije i specijalaca s dugim cijevima

Istanbul je prepun policije i to ne samo u blizini avenije Istiklal, na kojoj se dogodila smrtonosna eksplozija. Zatvoren je dio javnog prijevoza, a gradom patroliraju teško naoružani specijalci s dugim cijevima.

Svjedok: Smrznuo sam se kad sam čuo eksploziju

Stižu prve izjave svjedoka današnje velike eksplozije u centru Istanbula. Radnik u restoranu na aveniji Istiklal, na kojoj se dogodila eksplozija, dao je izjavu za Reuters.

Društvenim mrežama šire se uznemirujuće snimke posljedica eksplozije u popularnoj turističkoj aveniji u centru Istanbula. Na njima se vide tijela mrtvih i ranjenih na mjestu eksplozije.