Pink Uhapšena dvojica državljana Srbije, bili članovi "Pink Pantera", plačkali po Atini

Uhapšena dvojica državljana Srbije, bili članovi “Pink Pantera”, plačkali po Atini

Uhapšena dvojica državljana Srbije, bili članovi

Kretanje Pink Pantera snimile su sigurnosne kamere lokala u okolini prodavnice

Grčka policija uhapsila je dvojicu državljana Srbije, zbog pljačke poznate prodavnice skupocjene odjeće i obuće u Atini, za koje tvrde da su pripadnici kriminalne grupe najpoznatijih pljačkaša, Pink Panteri.

Lisice su im stavljene u centru tog grada, a poslije privođenja u policiju otkriveno je da za jednim od njih traga i Srbija.

– Riječ je o Srbinu, starom 37 godina za kojim je Interpol raspisao crvenu potjernicu zbog velikih prevara za koje se sumnjiči u svojoj zemlji. Drugi je također državljanin Srbije, star 49 godina, inače bjegunac iz grčkog zatora Alikarnasos – piše portal newsit.gr, a prenosi Kurir.

Odnijeli odjeću i obuću vrijednu 30.000 eura

Prema navodima ovog portala, dvojica Srba upala su pred kraj godine u luksuznu prodavnicu i odnijeli odjeću i obuću vrijednu 30.000 eura.

– Kretanje Pink Pantera snimile su sigurnosne kamere lokala u okolini prodavnice. Na snimcima se vidi mali automobil koji dolazi ispred prodavnice. Dvojica provalnika, izlaze, tiho provaljuju i u roku od nekoliko minuta iznose robu u vrijednosti od 30.000 eura, a potom nestaju – navode grčki mediji. Na snimku se vidi i da nose kišobran, najvjerovatnije kako bi onemogućili da im kamere snime lica.

Za hapšenje dvojice državljana Srbije sa debelim dosijeima, kako navode, formiran je specijalni policijski tim, koji im je brzo ušao u trag – navodi se.

Pokazao falsificiranu policijsku legitimaciju

Kada su locirani, stariji Srbin pokušao je da ih obmane tako što im je pokazao falsificiranu francusku policijsku legitimaciju i vozačku dozvolu.

– Riječ je o dokumentima koja pripadaju drugoj osobi – navode grčki mediji.

Međutim, policijska značka mu nije pomogla i obojica su uhapšeni i pritvoreni. Inače, jedan od uhapšenih je 25. februara prošle godine pobjegao iz zatvora Alikarnasos, u kom je služio kaznu od 20 godina zatvora zbog krađa u toj državi