Utorak, 18 Juna, 2024
HomeSportNogometUEFA kategorična: Šta ako se na Euro plasiraju BiH, Srbija i Kosovo

UEFA kategorična: Šta ako se na Euro plasiraju BiH, Srbija i Kosovo

Ne bi se mogli sastati u grupi, ali...

Nacionalni tim Kosova u sve je boljoj situaciji u kvalifikacijama za Euro 2020 i postoji velika mogućnost da se prvi put plasira na neko međunarodno takmičenje.

Nakon šest odigranih kola, selekcija koju sa klupe predvodi Bernard Šalan se nalazi na trećem mestu sa 11 osvojenih bodova, tek bod manje od Češke.

Sledeći meč je upravo sa Česima u Pragu gdhe bi ih pobjeda dodatno približila Evropskom prvenstvu, a iako ne uspiju postoji mogućnost da se plasiraju kroz baraž.

Redakciji portala Telegraf je stigao odgovor na pitanje da li bi se Kosovo i Srbija mogli sastati u slučaju da se obje reprezentacije plasiraju na EP.- Timovi koji ne mogu u istu grupu su: Ermenija i Azerbejdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španija i Gibraltar i Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na Sankt Peterburg kao mjesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje “zabranjenih sukobljenih timova” odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ovi timovi sastanu tokom nokaut faze turnira – navedeno je u odgovoru koji je UEFA dostavila Telegrafu. 

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -