Doboju U Doboju pretučen, pa vezan i opljačkan bračni par

U Doboju pretučen, pa vezan i opljačkan bračni par

U Derveti na pod oborili radnicu kladionice

Policijski službenici i inspektori PU Doboj intenzivno tragaju za razbojnicima, koji su u tri dana, 6. i 9.januara na području Doboja i Dervente počinili dva teška razbojništva. 

U jednom slučaju je pretučen, pa vezan bračni par, potom opljačkan, a u drugom slučaju je udarena, pa na pod oborena i opljačkana radnica sportske kladionice, saopćeno je iz PU Doboj.

Šestog januara Policijskoj stanici Doboj 2, prijavljeno je krivično djelo razbojništvo nad bračnim parom. Pred kuću u Doboju, došle su tri maskirane osobe, nakon čega je jedan od njih nasrnuo na supruga Z.R. i počeo ga tući po glavi i tijelu. Druga dva razbojnika su izvršila premetačinu i u kući pronašli 2.000 KM. Potom su napali i na suprugu M.R., zadali joj više udaraca, vezali joj noge i ruke i onda se dali u bijeg.

Tri dana kasnije, PS Derventa je prijavljeno razbojnštvo nad radnicom jedne sportske kladionice. Dvojica maskiranih lopova, munjevitom brzinom uletjeli su u kladionicu i uz prijetnju upotrebe vatrenim oružjem, udarili su radnicu i oborili je na pod, te su iz kase uzeli 3.0000 KM i pobjegli u nepoznatom pravcu.