Petak, 19 Aprila, 2024
HomeVijestiBiHU Čelebićima uhapšen muškarac koji je prevozio 280 kilograma neoznačenog duhana

U Čelebićima uhapšen muškarac koji je prevozio 280 kilograma neoznačenog duhana

Ukupne tržišne vrijednosti oduzete robe procjenjuje se na 50.400 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Regionalnog centra Mostar, u mjestu Čelebići oduzeli su 280 kilograma sitno rezanog duhana u vrijednosti 50.400 KM, saopćeno je iz Odjela za međunarodnu saradnju i komunikacije. 

Službena lica Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Odsjek za provođenje propisa Regionalni centar Mostar, u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Konjic, izvršili su kontrolu saobraćaja na putnoj komunikaciji u mjestu Čelebići. 

Tom prilikom kod fizičkog lica, inicijala M. J. iz Posušja izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila, a prilikom kontrole pronašli su i privremeno oduzeli 280 kilograma sitno rezanog duhana koji nije bio na zakonom propisan način obilježen akciznim markicama UIO BiH.

Ukupne tržišne vrijednosti oduzete robe procjenjuje se na 50.400 KM.

Za utvrđene nezakonitosti iz Zakona o akcizama u BiH, protiv imenovanog će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -