Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiBiHTrojica optuženih negirala krivicu: Azrudin Sarajlić pucao na utjerivače duga

Trojica optuženih negirala krivicu: Azrudin Sarajlić pucao na utjerivače duga

Tarik Šakančić i Sadam Stupar došli u Vitez kod Sarajlića da mu iznude 23.000 KM

U Kantonalnom sudu Novi Travnik Tarik Šakančić i Sadam Stupar negirali su krivicu za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja, a Azrudin Sarajlić se izjasnio da se ne smatra krivim za pokušaj ubistva Šakančića i Stupara.

Svi optuženi se brane sa slobode, a riječ je o događaju od 22. aprila prošle godine, kada je izbio sukob u krugu jednog preduzeća u Vitezu.

Izvadili pištolje

Prema navodima iz optužnice, Šakančić i Stupar, koji su policiji poznati odranije, došli su u Vitez, gdje su od Azrudina Sarajlića pokušali iznuditi 23.000 KM koje je, navodno, dugovao J. I.

Sarajliću su saopćili da ovaj dug koji je imao prema J. I. sada pripada njima i da to on treba njima isplatiti. Nakon što je Sarajlić kazao da oni s dugom nemaju ništa, jer se on odnosi na braću H. iz Zenice, Šakančić, kojeg inače nije poznavao, obratio mu se riječima: „Vidjet ćeš da s dugom imamo veze“, te je izvadio pištolj.

Na to je Azrudin Sarajlić ustao iza stola gdje su sjedili, ubrzano otišao do susjedne prostorije pregrađene staklom, te odmah izvadio pištolj „Glock“.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -