Troje uhapšenih u Zenici povezani sa opasnim klanovima: Nađeni dokumenti i droga

Tri osobe su uhapšene, dok se za jednom još traga u okviru policijske akcije “Viza”, koja se provodi na području Zeničko-dobojskog kantona.

0
77

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su započeli operativnu akciju kodnog naziva “Viza”.

Akcija se izvodi po naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz Državne agencije za istragu i zaštitu.

U toku su pretresi stambenih objekata na području Zeničko-dobojskog kantona, na ukupno četiri lokacije i do sada su slobode lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su u ovom predmetu počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Avaz” piše da su do sada pronađene stotine krivotvorenih dokumenata i da je riječ o desetinama lažnih pasoša stranih zemalja koje su kriminalci koristili za prelazak granice, a otkrivena je i veća količina droge.

Uhapšene osobe navodno su povezane su sa zloglasnim škaljarskim i kavačkim klanom iz Crne Gore.

Pomoć prilikom realizacije navedenih aktivnosti SIPA-i pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

(Trninfo/Vijesti.ba)