Petak, 24 Maja, 2024
HomeSportNogometTri kluba poslala skaute na Maksimir: Amer Gojak "skočio" u prvi planu

Tri kluba poslala skaute na Maksimir: Amer Gojak “skočio” u prvi planu

U subotu je na Maksimiru odigran hrvatski Superkup, a Dinamo je sa minimalnih 1:0 savladao Rijeku.

Dinamo je slavio zahvaljujući sjajnom golu Amera Gojaka u finišu prvog poluvremena.

Golčina bh. reprezentativca svakako je bila u prvom planu kada su se sabirali utisci sa meča na Maksimiru, a uživo su je gledali i skauti, najmanje, tri evropska kluba.

Naime, škotski The Scotsman saopštava da je Rangers poslao svoje skaute na Maksimir, ali i prenosi tvrdnje hrvatskih medija da su u Zagrebu bili skauti Valencije i Schalkea.

Iako nije jasno da li su skauti stigli na Maksimir sa konkretnim “zadacima”, jasno je da su mogli biti oduševljeni golom i partijom bh. reprezentativca.

Podsjetimo, upravo se Schalke, uz Betis, Werder i Lille, povezivao sa mogućim transferom Amera Gojaka, a ne bi čudilo da su za bh. reprezentativca sada “zagrizli” i u Rangersu.

Inače, Rangers je u proteklom periodu itekako pratio zbivanja u 1. HNL s obzirom da je u svoje redove doveo Grezdu i Berišića iz Osijeka, te Katića iz Slaven Belupa.

Ipak, transfer Amera Gojaka bi mogao biti prevelik zalogaj za Rangers koji se tek treba vratiti na staze stare slave. Podsjetimo, špekuliše se da bi Dinamo Gojaka mogao prodati za cifru od 15-ak miliona eura.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -