Srijeda, 19 Juna, 2024
HomeCrna HronikaTragedija na gradilištu: Radnik iz Zavidovića pao sa visine i preminuo

Tragedija na gradilištu: Radnik iz Zavidovića pao sa visine i preminuo

Jučer oko 15:40 sati, Policijska stanica Istok primila je obavještenje od Službe hitne medicinske pomoći o tragičnom incidentu na gradilištu. Radnik je pao sa objekta u izgradnji i preminuo na licu mjesta.

Policijski službenici su potvrdili informacije o nesreći i identifikovali žrtvu kao S.M. (1991) iz Zavidovića. On je prilikom izvođenja radova na krovu hale sa visine od oko 11 metara pao na tlo, a ljekar Službe hitne medicinske pomoći je konstatovao njegovu smrt.

Dežurna tužiteljica, u saradnji sa istražiteljima iz Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, obavila je uviđaj. Na terenu su bili i vještak zaštite na radu, kao i inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Prema trenutnim informacijama sa uviđaja, tragični incident se dogodio na gradilištu u Doknju.

Tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Sve relevantne informacije i materijalni dokazi bit će dostavljeni Tužilaštvu kako bi se poduzele daljnje istražne radnje.

Ova strašna nesreća bacila je tragediju na građevinsku firmu iz Zavidovića i cijelu zajednicu. Očekuje se da će istraga utvrditi sve okolnosti ovog događaja i eventualne propuste koji su doveli do gubitka jednog života.

Ovakvi tragični incidenti na radu su podsjetnik na važnost striktnog poštivanja sigurnosnih standarda na gradilištima. Bez obzira na to koliko je posao hitan ili važan, zaštita života i sigurnost radnika moraju biti na prvom mjestu.

S obzirom na težinu ovog događaja, nadamo se da će istraga pružiti odgovore obitelji preminulog radnika i da će odgovorni biti privedeni pravdi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -