Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomePozitivnoTarik Džambić osvojio bronzu na Microsoft Office Specialist takmičenju

Tarik Džambić osvojio bronzu na Microsoft Office Specialist takmičenju

Tarik Džambić osvojio je treće mjesto na svjetskom Microsoft Office Specialist World Championshipu, natjecanju održanom u New Yorku

Tarik Džambić osvojio je treće mjesto na svjetskom Microsoft Office Specialist World Championshipu, takmičenju održanom u New Yorku, saopštio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Time je još jednom pokazano da Bosna i Hercegovina obiluje mladim perspektivnim ljudima pred kojima je uspješna budućnost. Svjetsko MOS takmičenje okupilo je učesnike iz više od 130 zemalja. Osim Džambića, iza bh. zastave su znanje iz Microsoftovih alata imali priliku odmjeriti još pet mladih učesnika.

”Osvojiti treće mjesto i bronzanu medalju među mnogobrojnom konkurencijom je izvanredan osjećaj. Ponosan sam na čitav svoj tim, kao i na profesora koji mi je bio podrška sve vrijeme zajedno s mojim roditeljima, školom i prijateljima. Također, bez državnog natjecanja iza kojeg stoji Ekonomski fakultet UNSA, bilo bi nemoguće kvalificirati se na svjetski nivo.

Već drugu godinu zaredom, vraćamo se s medaljom i dokazali smo da se trud i rad na kraju uvijek isplati”, kazao je Tarik Džambić. U organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, više stotina mladih ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imalo je priliku testirati svoje vještine, a pobjednici finalne runde – Državnog IT takmičenja, održanog u junu godine dobili su priliku stati rame uz rame s mladima širom svijeta.

Takmičenje se izvodi uz pomoć partnerskih institucija – Ekonomskog fakulteta Banja Luka, Fakulteta informacionih tehnologija Mostar, Elektrotehničke škole Tuzla.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -