Učinite svoj Dan zahvalnosti nezaboravnim!
Došao je taj predivan period godine kada se okupimo sa porodicom i prijateljima, a sve to uz ukusnu hranu i uzdignute čaše. Dan zahvalnosti je više od samog obroka – to je prilika da se zahvalimo na svemu što imamo. Ali, koje su to neizostavne kemijske tvari koje krase stol svake američke kuhinje? Idemo otkriti!
Najpopularniji dodaci na tanjiru
Prema najnovijem istraživanju kompanije Campbell’s, koje je ispitivalo 100 ljudi iz svake američke države, stuffing (punjenje) je apsolutni favorit. Čak 63% učesnika radije bira priloge nego puricu, što nam govori da su dodaci i više nego samo zakrpa za naše tanjure. Uvjerite se sami:
- 1. Stuffing/Dressing: Ovaj klasik je omiljen u svim državama, a 4/5 ispitanika ga je odabralo kao omiljeni prilog.
- 2. Pire krompir: Ne može se zamisliti Dan zahvalnosti bez glatkog i kremastog pire krompira. Ovaj dodatak se nalazi u top tri u 44 države!
- 3. Slatki krompir: Nakon što je osvojio srca 24 države, slatki krompir nas podsjeća na slast povezanosti porodice i tradicije.
- 4. Macaroni and Cheese: Ova jela su doživjela pravi bum popularnosti, posebno među mlađim generacijama.
- 5. Zeleni pasulj: Iako se ne nalazi često na vrhu lista, 44% ispitanika ga smatra najikoničnijim prilogom.
Iznenadni favoriti po državama
Iako stuffing dominira, zanimljivo je da različite države imaju svoje specifične favorite. Na primjer, mashed potatoes su bili uspješni u Washingtonu, Utahu i Indijani. Kako to objašnjavamo? To je pravo bogatstvo raznolikosti!
Ko će se pridružiti stolu?
Da li će vaš omiljeni prilog biti na tanjiru? Bez obzira na izbor, svaka od ovih opcija pruža ukus pun nostalgije. Pripremite se za uživanje u hrskavim, sočnim, a ponekad čak i slatkim kombinacijama koje čine ovaj praznik posebnim.
Uživajte u svom zahvalnosti!
Ne zaboravite se zahvaliti na svemu što imate, dok uživate u ovim klasičnim prilozima. Bilo da se radi o tradicionalnom receptu ili modernoj verziji, najvažnija je sreća i zajedništvo. Sretan Dan zahvalnosti!


