Strava u Srbiji: Otac alkoholičar prodavao djevojčicu muškarcima za pivo

Kad su se uvjerili da se radi o seksualnoj zloupotrebi djeteta, odmah su pozvali policiju

0
129

– Strašno! Ogavno… Mislim da ne postoji nijedna riječ kojom bih mogao opisati šta se dešavalo u kući Boriše A. To mi je trauma za čitav život, jer slike koje sam vidio, nikad neću moći da izbrišem iz sjećanja. Kako kuća nije imala roletne, s ulice smo mogli sve da vidimo. Jednom komšiji je pozlilo i završio je u Hitnoj, jer nije mogao da vjeruje da otac može da sjedi i pije pivo dok neko ima seks s njegovom kćerkom – kazao je za “Novosti” jedan od komšija Boriše A. iz Svilajnca u Srbijii, koji su ga prijavili da je podvodio svoju maloljetnu kćerku za 10 eura pedofilima.

Kako kažu komšije, muškarac se s kćerkom u taj kraj doselio prije nekoliko godina, a živio je od prodaje cvijeća na pijaci.

Komšije su još prošle godine posumnjale da se nešto čudno dešava, ali kako je riječ o veoma osjetljivoj stvari, nisu prijavili policiji dok nisu bili sigurni.

Kad su se uvjerili da se radi o seksualnoj zloupotrebi djeteta, odmah su pozvali policiju.

– U trenutku kad je policija došla, djevojčica i jedan muškarac bili su nagi. U kući su bili njen otac i još jedan muškarac. Sva trojica su odmah uhapšena, a forenzičari su radili dokasno navečer i sakupili su sve potrebne dokaze. Otac djevojčice je pijan od ranog jutra, kćerku je prodavao za pivo. Djevojčica je sa posebnim potrebama, ali bila je uvijek mila, vesela, igrala se s našom djecom. Prema njenom ponašanju, nismo mogli da primijetimo da je preživljavala užas, mislim da ona nije ni znala šta se dešava i na šta je otac tjera – dodao je drugi komšija.

Nakon što je otac uhapšen, djevojčica je smještena u hraniteljsku porodicu i s njom rade stručnjaci kako bi se što prije oporavila.

(Novosti, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)