“Pozvan sam da budem svjedok u slučaju Dženana Memića, gdje ću iznijeti detalje koje znam. Strašno je da doktor prepiše amneziju Alisi, to nije istina, njegova krivica je jednaka krivici onih koji su ub.li Dženana. Godinama unazad upućujem ograne da je adresa za ub.stvo Zijad Mutap, to je jedan lokalni baja, skupa sa njim je trebala biti privedena i Alisa Mutap. Ovo ub.stvo se mora rasvijetliti, nemir u gradu mora prestati. Treba saslušati i Alisine prijateljice, prijatelje svega tu ima.” istakao je nekadašnji MMA borac iz Sarajeva.

U ranijem gostovanju Nermin Šehović, uposlenik FUP-a, predsjedavajući Ad hoc tijela kojeg je imenovala Skupština KS za slučaj “Dženan Memić” govorio je o propustima u istrazi o stradanju Memića. Objašnjavajući izuzimanje snimaka s video nadzora, na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, kako je moguće da su svi snimci nestali, kazao je sljedeće:

“Dođe jedna ekipa i pregleda snimke. Oni naprave zapis, zabilješku šta se vidi na tim snimcima. Onda nakon nekog vremena dođe druga ekipa, policijska. I vide da ima nešto bitno na tim snimcima. Nakon toga, ne izuzmu snimke kako treba. I onda vrijeme učini svoje i na tim snimcima odjednom nema to što je bitno.”

U studiju je bio i advokat porodice Memić Ifet Feraget. Na pitanje ko je učestvovao u ometanju istrage u slučaju “Memić” Feraget je rekao:

“Dovoljno je reći da se radi o policajcima, tužiocima i doktorima. Doktorima koji su se bavili vještačenjima Alise Mutap. Znaju se sva tri imena, Dželilović, Alajbegović i Sabljić. Oni su proveli timska vještačenja. Prvo vještačenje s doktorom Kučukalićem na čelu je isključilo amneziju. Drugo timsko vještačenje su trebali provesti ljudi koji sjede u Upravi KCUS-a. Postavlja se pitanje zašto se traži vještačenje s KCUS-a. U medicinskoj dokumentaciji nema ni potresa mozga, što znači nema ni amnezije” – rekao je, između ostalog, Feraget.