Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiBiHSpecijalci Žandarmerije uhapsili trojicu inspektora

Specijalci Žandarmerije uhapsili trojicu inspektora

Pripadnici MUP-a RS suspendovani i očekuje se njihovo privođenje na saslušanje u tužilaštvo

Osumnjičeni M.B. iz Cetinja i policajac M.M. iz Banje Luke uhapšeni su jučer u Banjoj Luci, saopšteno je iz MUP-a RS.

U nastavku akcije sinoć su uhapšena i još dva policajca MUP-a RS, P.V. i G.R.

Mediji pišu da je uhapšen Miloš Božović, pripadnik škaljarskog klana. On je je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo teško ubistvo.

M.M. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a RS učinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Uhapšeni policajci navodno su inspektori u Odjeljenju za opšti kriminalitet UKP.

-Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu lica M. B. pronađen je pištolj glock sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac i SIM kartica. U stanu koje koristi lice M. M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela – navode iz MUP-a RS.

Specijalci Žandarmerije uhapsili trojicu inspektora

O hapšenju M.B. obaviješten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banja Luka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banje Luke privedena još dva policijska službenika P.V. i G.R..

-Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tužilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika biće suspendovana – kažu u MUP-u.

Hapšenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije MUP-a RS.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -