Sin i majka zaraženi koronavirusom pobjegli s Klinike za infektivne bolesti

BiH banja luka Sin i majka zaraženi koronavirusom pobjegli s Klinike za infektivne bolesti Prije 9m Share Tweet Share Email Komentari Osoba D. R. je juče, nezadovoljna uslovima u studenskom centru "Nikola Tesla" prijetila da će skočiti s petog sprata, nakon čega su on i majka G. R. premješteni na Kliniku za infektivne bolesti

0
49

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, juče su identifikovali i locirali dva lica inicijala G. R. i D. R. nastanjeni u Banjaluci, kod kojih je utvrđen koronavirus, a koji su pobjegli s Klinike za infektivne bolesti.

“Naime, nadležnoj policijskoj stanici, od strane radnika obezbjeđenja navedene klinike, prijavljeno je da su s klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegla dva nepoznata lica kod kojih je utvrđen koronavirus”, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima “Prenošenje zarazne bolesti” i “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, te da se navedena lica liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbijede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode.

“Podsjećamo, lice incijla D. R. je juče, nezadovoljno uslovima u studenskom centru ‘Nikola Tesla’ prijetilo da će skočiti s petog sprata, nakon čega su on i majka G. R. premješteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banjaluci”, stoji u saopštenju.

Policijska uprava Banja Luka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije RS, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.