Petak, 19 Aprila, 2024
HomeVijestiBiHSavez se oprostio od Mehmedovića

Savez se oprostio od Mehmedovića

Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH „Zlatni ljiljan“ 1995. godine , saopćeno je iz Saveza

Iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona potvrđeno je pisanje “Avaza” da je danas u Tuzli Salko Mehmedović koji je ubio svoju suprugu, a potom i sebe, dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan”.

Iz Saveza su se oprostili od Mehmedovića.

– Dana 13. novembra 2022 godine u 57. godini života, nakon nesretnih okolnosti, preselio je Salko Mehmedović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ iz Tuzle. Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda. Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH „Zlatni ljiljan“ dana 15.04.1995. godine. Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana – saopćeno je iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -