Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
HomeGastro KutakRecept za sočne i hrskave pohana pileća prsa

Recept za sočne i hrskave pohana pileća prsa

U današnjem članku otkrivamo vam jednostavan i ukusan recept za pohana pileća prsa. Ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću i brzoćom pripreme, a rezultat će biti sočna i hrskava piletina koju ćete obožavati.

Za pripremu ovog jela, potrebni su vam sljedeći sastojci: 2 pileća filea, 2 jaja, 200 ml jogurta, 80 g oštrog brašna, so, biber, 1 kašičica bijelog luka u prahu, malo ljute papričice i 300 g kukuruznog kornfleksa.

Da biste započeli pripremu, prvo je potrebno isjeći pileća prsa na tanke odreske te ih posoliti. U posebnoj posudi umutite jaja s jogurtom i brašnom, dodajte začine prema želji kako biste obogatili okus.

Nakon toga, kukuruzne pahuljice stavite u veću vrećicu za zamrzavanje i istucite ih batićem za meso kako bi se usitnile. U umućenu smjesu od jaja, brašna i jogurta umočite svaki odrezak pilećeg mesa, a zatim ga prebacite u tanjir s mrvljenim kornfleksom. Rukama utapkajte kornfleks sa svake strane u odrezak kako bi se lijepo zalepio.

Pananu pilećih odrezaka slažite u pleh preko papira za pečenje te ih pecite na temperaturi od 200 stepeni Celsiusa, oko 20 minuta. Nakon što su lijepo porumenjela i dobila hrskavu teksturu, izvadite ih iz rerne i uberite sebi omiljenim prilogom.

Ovaj recept za pohana pileća prsa je odličan izbor za brzi obrok ili za posebne prilike kada želite obradovati svoje goste ukusnim jelom. Osim toga, možete ga pripremiti i kao zdravu alternativu brze hrane, jer je pileće meso bogato proteinima i hranjivim tvarima.

Požurite u kuhinju i isprobajte ovaj jednostavan, ali neodoljivo ukusan recept za sočna i hrskava pohana pileća prsa. Vaša porodica i prijatelji će biti oduševljeni!

Recept je dostupan na našem portalu, a ispod možete ostaviti komentar o tome kako vam je jelo priraslo srcu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -