Srijeda, 24 Septembra, 2025
Organizacija vjencanja
HomeMagazinPripremite Veganski Jabukasti Ovseni Kolač s Vašim Berbom Jabuka

Pripremite Veganski Jabukasti Ovseni Kolač s Vašim Berbom Jabuka

Berba jabuka: Kada su najbolji trenuci za uživanje u ovom voću

Jesen je period kada jabuke dostižu svoj punu zrelost i osvežavajući ukus. Bilo da ste ih brali s drveća u voćnjaku ili kupili na farmerskoj pijaci, svježe jabuke su dostupne u izobilju. Ovaj recept za veganski jabukasti ovseni kolač je savršen način da iskoristite svoj plod berbe!

Upoznajte svog novog favorita: Veganski jabukasti ovseni kolač

Zaboravite na klasičnu piticu od jabuka! Ovaj veganski kolač je lagan, ukusan i jednostavan za pripremu. Umjesto maslaca, u prelivu ispod kojeg se kriju jabuke, koristi se rafinirano kokosovo ulje. Kako navodi Chayanin Pornsriniyom, kuhar-instruktor iz Instituta kulinarskih edukacija: “Mislit ćete da će imati jak kokosov ukus, ali iznenadiće vas koliko je neutralan – daje bogatstvo okusa bez težine.”

Kombinacije okusa koje oduševljavaju

Recept je savršen spoj jednostavnosti i ukusa. U filu se nalaze kriške četiri jabuke Granny Smith pomešane s malo soli, šećera, kukuruznog skroba, cimeta i soka od jabuke. Preliv nastaje kombinovanjem zobenih pahuljica, brašna i cimeta, a sve to se obogaćuje otopljenim kokosovim uljem, javorovim sirupom i malo soli. Priprema je brza i laka!

Kako napraviti kolač u nekoliko jednostavnih koraka

Prvo, preheatajte pećnicu na 350°F (oko 175°C). Dok se jabuke režu, mješajte ih u blago kiseloj vodi (sok od jednog limuna i 4 šolje vode). Za fil, pomiješajte so, kukuruzni skrob, cimet, šećer i sok od jabuke u velikoj zdjeli, a zatim dodajte jabuke i sve dobro sjedinite.

S druge strane, u srednjoj zdjeli pomešajte zobene pahuljice, brašno i cimet. U drugoj zdjeli sjedinite otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup i so, a zatim prelijte mješavinu preko suhe mješavine. Sve dobro sjedinite i prelijte preko jabuka u pravougaonom plehu.

Pecite 45 do 55 minuta dok kapica ne postane zlatna, a jabuke počnu da se mješaju s filom, a arome se prožimaju kroz kuhinju.

Uživajte u hrskavoj poslastici

Dok se kolač peče, preporučujemo vam da pripremite šoljicu začinjenog bundeve lattéa za savršeno usklađivanje uz ovo slatko zadovoljstvo. Uz užitak pripreme dolazi i užitak degustacije ovog nježnog, hrskavog deserta koji će oduševiti i vaše najmilije.

Zašto ne biste isprobali i kreativne varijacije sa začinima prema vlastitom ukusu?

Zaključak

Ovaj veganski jabukasti ovseni kolač nije samo jednostavan za pripremu, već i prilagođen onima koji žele zdrave opcije bez odricanja od okusa. Uživajte u jesenjim danima i obradujte se svakim zalogajem!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -