Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeVijestiBiHPripadnici MUP-a KS uhapsili Alisu Mutap – Ramić

Pripadnici MUP-a KS uhapsili Alisu Mutap – Ramić

Nova dešavanja u slučaju Memić

Uhapšen i Muamer Ožegović, uposlenik hotela na Ilidži

Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog mladića Dženana Memića, uhapšena je danas nakon što su pripadnici MUP-a KS pretresli kuću u kojoj živi. Hapšenje je obavljeno po nalogu Tužilaštva i Suda BiH.

Osim Alise Mutap uhapšen i Muamer Ožegović, uposlenik hotela na Ilidži. Ožegović je bio recepcionar u hotelu “Crystal” na Ilidži u kobnoj noći. Nedavno je SIPA utvrdila da su snimci s hotela izbrisani.

Mutap je bila djevojka Memića u trenutku kada je on stradao na Ilidži 2016. godine, ali je ona kasnije tvrdila da se ničega ne sjeća i da ima amneziju.

Porodica stradalog Dženana Memića tvrdi godinama da Alisa Mutap laže.

Mutap je nakon pretresa porodične kuće prebačena u prostorije MUP-a KS.

Iz MUP KS su saopćili da su uhapšene dvije osobe.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupaju po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH vrše pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, jedna na području općine Ilidža, druga na području općine Stari grad Sarajevo, s ciljem prikupljanje dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru slučaja “Dženan Memić” – rekao je Mirza Hadžibadić, glasnogovornik MUP-a KS.

Tokom današnjih aktivnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS slobode su lišili dvije osobe, i to: A.R. i M.O.

IZVOR: AVAZ

SourceAVAZ
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -