Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeSportNogometPonašanje Edina Džeke na pripremama Rome oduševilo italijansku javnost

Ponašanje Edina Džeke na pripremama Rome oduševilo italijansku javnost

Pored svega što se dešava i dalje je veliki profesionalac

Bh. napadač Edin Džeko u ponedjeljak je počeo pripreme s Romom za novu sezonu iako se i dalje špekuliše da će karijeru nastaviti u Interu.

Džeko se već sedmicama povezuje s prelaskom u Inter i mnogi su vjerovali da će ovaj transfer biti ozvaničen prije početka priprema za novu sezonu.

Međutim, to se nije desilo jer se Roma i Inter ne mogu dogovoriti oko visine obeštećenja za Džeku, a sigurno da odugovlačenje u pregovorima najviše šteti upravo našem napadaču.

Corriere dello Sport objavio je jutros da Džeko daje svoj maksimum na svakom treningu i da se ponaša kao profesionalac iako mu sigurno nije lako jer još uvijek ne zna gdje će igrati naredne sezone.

No, također ugledni CdS piše da se na Džeki jasno vidi da je spreman za odlazak i da ova situacija neodoljivo podsjeća na onu iz januara 2018. godine kada je bio na korak od odlaska u Chelsea.

Tada je Džeko odbio mogućnost da ide u londonski klub jer nije dobio ugovor koji je očekivao, ali ovaj put je situacija drugačija. Navodno, bh. napadač je sve dogovorio s Interom i sada samo čeka da Roma i Inter nađu zajednički jezik.

Također, ono što je oduševilo mnoge jeste činjenica da je Džeko poručio da će poštovati sve ono što od njega traže treneri Rome i da je sada maksimalno fokusiran na pripreme. No, za dobrobit kluba i navijači Rome se nadaju da će se ova saga brzo završiti kako bi se svi mogli fokusirati na pripreme za novu sezonu.

Džeku su čak uporedili sa Neymarom i Antoineom Griezmannom koji su zbog želje da napuste svoje klubove odbili da dođu na pripreme. Bh. napadač je navodno čak jasno rekao da želi da ide, ali je svejedno pokazao koliki je profesionalac dolaskom na početak priprema.

(SportSport.ba)

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -