Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
HomeVijestiBiHPolicija utvrđuje je li starica Rosa izgorjela u požaru

Policija utvrđuje je li starica Rosa izgorjela u požaru

U Gornjoj Slatini na zgarištu u kući pronađeno tijelo

Ostaci ljudskog tijela pronađeni su na zgarištu kuće koja je izgorjela u požaru u Gornjoj Slatini kod Ribnika.

Sumnja se da je u požaru poginula vlasnica kuće, 82-godišnja Rosa P., što tek treba biti potvrđeno dodatnim vještačenjima.

Nepoznat uzrok

U Policijskoj upravi (PU) Mrkonjić-Grad navode da je u Policijskoj stanici (PS) Ribnik u četvrtak u devet sati prijavljeno da je došlo do požara na porodičnoj kući u Gornjoj Slatini.

– U požaru je u potpunosti izgorio sprat kuće u kojem je živjela R. P. Policijski službenici PU Mrkonjić-Grad obavili su uviđaj i tom prilikom su pronađeni ostaci tijela – rekla je portparol PU Mrkonjić-Grad Božana Vulin.

Ona je kazala da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

– Sve daljnje mjere i radnje poduzimat će se prema nalogu Tužilaštva, a s ciljem utvrđivanja tačnog uzroka požara, kao i identifikacije posmrtnih ostataka – navela je Vulin.

Živjela sama

Za sada nije poznato šta je izazvalo požar, a nezvanično saznajemo da je plamen progutao cijeli gornji sprat kuće, koji je izgrađen od drveta. Ostali su samo kameni podrum i temelj.

Starica Rosa P. živjela je sama i bila je slabo pokretna. Nakon požara njoj se izgubio svaki trag. Niko u selu je nije vidio, pa se pretpostavlja da je upravo ona i stradala u plamenu.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -