Ovako se u Kantonu Sarajevo poštuju mjere zabrane kretanja za starije od 65 i mlađe do 18 godina

U Federaciji Bosne i Hercegovine je zbog koronavirusa na snazi mjera zabrane kretanja za osobe mlađe od 18 godina kao i starijim od 65 godina. Uprkos apelima policije, članova Federalnog štaba civilne zaštite, da se ove mjere poštuju, fotografije foreporteta Faktora načinjene na sarajevskim ulicama pokazuju da mnogi ignorišu ove mjere zabrane.

0
53

Na ulicama, trotoarima, javnim površinama općenito bh. prijestolnice se mogu vidjeti stariji od 65 godina, ali i djeca koju su izveli neodgovorni roditelji.

Autor: Muhidin Živojević

Podsjećamo, novčane kazne za kršenje ovih mjera zabrane su od 500 do 1.500 KM. Već ranije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je najavljeno da će policajci obilaziti teren, ulice, parkove, igrališta…, s ciljem kontrole poštivanja naloženih mjera.

Napominjemo, u Kantonu Sarajevo jučer je evidentirano 39 osoba koje ne poštuju mjere samoizolacije, a koje je Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas nazvao tempiranim virusnim bombama i tražio da se takvi, koji krše mjere samoizolacije, najstrožije kazne.