Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiBiHOtac Mateja Periša: Bio sam na sastanku u MUP-u Srbije

Otac Mateja Periša: Bio sam na sastanku u MUP-u Srbije

Nenad Periš, otac mladića Mateja Periša, za kojim beogradska policija traga već sedam dana, kazao je danas za hrvatske medije da je razgovarao sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i da će potragu nastaviti i tokom Božića. Otac nestalog Splićanina za Jutarnji list je rekao da moli da se poštedi od pritiska javnosti njegova porodica.

– Vratio sam se sa sastanka sa ljudima iz MUP-a Srbije koji vode potragu za Matejem i uvjerili su me da će nastaviti jednakim intenzitetom traganje iako je u petak Božić. Dobio sam samo načelne informacije i mogu vam sada potvrditi da oni imaju izdvojen DNK za uporedbu. Ja ne tražim i ne zanimaju me pojedinosti već samo da se riješi ova situacija – kaže Matejev otac Nenad Jutarnjem listu.

Ujedno je uputio apel i molbu medijima, ali i poruku javnosti u Srbiji.

– Čuo sam da su se u Splitu novinari pojavili pred kućnim vratima moje porodice. Molim vas i apelujem da moju porodicu poštedite i ako vam trebaju bilo kakve informacije da me kontaktirate. Shvatite da je i za mene i moju porodicu ovo specifična situacija. Ujedno želim zahvaliti svima i u Hrvatskoj i Srbiji, ali i svima koji nam šalju poruke podrške. Svima u Srbiji želim da provedu današnji badnji dan i sutrašnji Božić sa svojim porodicama i u miru – rekao je Nenad Periš, a prenosi nova.rs.

Danas je sedmi dan kao policija traga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (24) kog su sigurnosne kamere posljednji put snimile kako trči ulicama oko Beton hale. Periš se kobne večeri veselio sa prijateljima u klubu “Gotik” odakle je istrčao u nepoznatom pravcu.

Njegovi prijatelji su poligrafski ispitani i vratili su se u Hrvatsku.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -