Utorak, 18 Juna, 2024
HomeSportOstali sportoviNevjerovatni su: Kako su i od čega Japanci napravili medalje za Olimpijske...

Nevjerovatni su: Kako su i od čega Japanci napravili medalje za Olimpijske igre?

Ideju su sproveli u djelo

Glavni grad Japana Tokio domaćin je ljetnih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2020. godine.

S obzirom na to da su svijetu tehnologije apsolutna svjetska sila, očekuje se da će Igre u Tokiju biti jedne od najbolje organizovanih ikad.

Olimpijske igre u Tokiju obilježiće i medalje koje su napravljene od ostataka i dijelova starih i iskorištenih telefona.

Japan je već preradio skoro 80.000 tona mobilnih telefona i druge elektronike, uložili su ogroman napor i sve je napravljeno zaista vrhunski.

Fascinantno

Organizatori OI sakupljali su staru elektroniku u prethodne dvije godine. Izvadili su dovoljno metala za izradu oko 5.000 olimpijskih i paraolimpijskih medalja, koje su već sad u pripremi.

Interesantno je svakako da je iz 80.000 tona elektronike izvađeno 32 kilograma zlata, 3.500 kilograma srebra i 2.200 kilograma bronze, odnosno bakra i cinka u ovom slučaju.

Sve je napravljeno godinu dana prije roka i Japan je još jednom pokazao da su građani ove zemlje zaista nevjerovatni u poslu kojeg obavljaju.

Japanci elektronski otpad najviše koriste za izradu novih uređaja, ali ovog puta su napravili zaista nevjerovatnu stvar i kreirali su medalje za takmičenje.

Olimpijske igre u Tokiju na rasporedu su od 24. jula do 9. augusta 2020. godine.


- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -