Naglasio je da do sada građani nisu čuli nijednu ozbiljnu argumentaciju, niti obrazloženje šta bi vanredno stanje u praksi značilo i šta je razlika u odnosu na postojeću vanrednu situaciju.

“Stanje u kome se trenutno nalazimo je isuviše ozbiljno i kao takvo zahtjeva potpuno ozbiljan pristup, bez bilo kakve improvizacije i maglovitosti u donošenju ovako važnih odluka”, rekao je predsjednik SDS.

Dok ne, kaže, dobiju jasne mjere koje vanredno stanje podrazumijeva, ne možu podržati ni njegovo uvođenje.

“Posebno što je za nas potpuno neprihvatljivo da se sjednica, kako je predloženo, zatvori za javnost. Narod je ionako previše uznemiren i nikakvo skrivanje odluka ne možemo prihvatiti. Ovo je previše važno pitanje da bi se krilo od očiju javnosti”, naveo je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Istakao je da su u SDS-u, sa druge strane, svjesni ozbiljnosti pandemije, spremni da podrže svaku konkretnu mjeru nadležnih institucija u Republici Srpskoj koja bi imala za cilj da pojača borbu protiv korona virusa, pomoć zdravstvenim radnicima kao i svaku mjeru koja bi pomogla ugroženoj privredi i našim kompanijama.

“Ako su te mjere spremne, odmah sutra ćemo ih podržati na sjednici Narodne skupštine RS”, zaključio je Šarović.