Subota, 28 Septembra, 2024
HomeGastroNajmekše Teleće Šnicle u Preukusnom Sosu - Recept koji Morate Probati!

Najmekše Teleće Šnicle u Preukusnom Sosu – Recept koji Morate Probati!

U ovom videu pokazujemo kako napraviti najmekše teleće šnicle koje ste ikada probali! Ovaj jednostavan recept će vas oduševiti svojim bogatim ukusom i sočnom teksturom. Pratite korake i uživajte u savršenom jelu za vašu porodicu.

Sastojci:

  • 1 kg telećih šnicli
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2-3 češnja bijelog luka
  • Komad korijena celera
  • 1 crvena paprika
  • Začini: so, biber, suhi začin, lovorov list, peršun
  • 1 kašika brašna
  • 850 ml vode (u ukupnim dodavanjima)
  • 50 ml paradajz sosa

Priprema:

  1. Istucajte teleće šnicle čekićem i začinite sa solju, biberom i suhim začinom sa obe strane.
  2. Izrežite bijeli luk, korijen celera, crvenu papriku, luk i mrkvu. Dodajte povrće u tavu i dinstajte 5-6 minuta. Zatim dodajte 200 ml vode i ostavite da se dinsta 15 minuta.
  3. Poredajte šnicle u tavu i propržite sa povrćem 2-3 minuta sa obe strane. Dodajte 200 ml vode i dinstajte 15 minuta, povremeno okrećući meso.
  4. Nakon 20 minuta dinstanja dodajte lovorov list i dolijte 200 ml vode i 50 ml paradajz sosa. Poklopite i dinstajte 15 minuta.
  5. Ponovo dolijte 200 ml vode i dinstajte još 15-20 minuta.
  6. Izvadite meso na tanjir, dodajte 200 ml vode zadnji put i začinite po želji (sol, biber, crvena paprika). Vratite meso i dinstajte 20 minuta.
  7. Pomiješajte 1 kašiku brašna i 400 ml vode, dodajte u tavu i kuhajte 15 minuta. Uživajte u najmekšim šniclama u preukusnom sosu!
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -