Petak, 24 Maja, 2024
HomeVijestiSvijetNajjači uragan u historiji uništava Bahame, stradao dječak (VIDEO)

Najjači uragan u historiji uništava Bahame, stradao dječak (VIDEO)

Sedmogodišnji Lachino se utopio nakon što je njegova porodica pokušala premjestiti dom

Najveća oluja u historiji pogodila je Bahame, a snimke koje dolaze nakon prolaska uragana Doriana prikazuju kuće bez krovova te dijelove naselja u potpunosti pod vodom. Nacionalni centar za uragane objavio je upozorenje za dijelove Bahama zbog povećanog nivoa vode koji bi mogao dovesti do katastrofalnih poplava. Također, neki otočići mogli bi u potpunosti završiti pod vodom. Stižu i prve informacije o stradalima. 

The Bahamas Press je izvijestio o prvoj žrtvi uragana Doriana. Kasno sinoć su objavili informaciju da se sedmogodišnji Lachino Mcintosh utopio, nakon što je njegova porodica pokušala da premjeste svoj dom na otočju Abaco.  

Oni su također naveli da je nestala i sestra sedmogodišnjeg Lachina.

Sedmogodišnji Lachino se utopio na otoku Abaco

Uragan Dorian, koji je najjači uragan na svijetu ove godine, izazvao je klizište u nedjelju popodne na južnom kraju Bahama, koji se prostire kroz otok Veliki Abaco. Ovo je prvi put da uragan kategorije 5 zadesi Bahame, nakon uragana Endru (Andrew) 1992. godine. Uragan je uništio domove i odnio krovove na otočju Abaco.

-Suočavamo se sa uraganom kakvog nikad nismo vidjeli na Bahamima. Molim vas da se molite za nas.- premijer Bahama Hubert Minis (Minnis) je napisao na Twitteru.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -