Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeZanimljivostiNajbolji način za čuvanje namirnica: Istraživanje otkrilo gdje trebate čuvati kečap i...

Najbolji način za čuvanje namirnica: Istraživanje otkrilo gdje trebate čuvati kečap i kukuruz!

Sljedeći put kada budete raspakirali svoje namirnice iz trgovine, trebali biste razmisliti gdje ćete ih pohraniti. Istraživači hrane iz Two Wombats otkrili su namirnice koje biste trebali držati u frižideru.

Važno je znati pravilan način čuvanja namirnica kako biste produžili njihovu svježinu, okus i hranjive vrijednosti. Jedna od namirnica koju gotovo svi imamo u svojim kuhinjama je kečap. Mnogi pogrešno misle da kečap treba čuvati na polici ormarića, kao u trgovini. No, nakon što se otvori, stručnjaci kažu da kečap treba čuvati u frižideru.

Dok je neotvoren i zapečaćen, kečap može stajati van frižidera. Međutim, kada ga jednom otvorite, najbolje ga je čuvati u frižideru kako bi se zadržala njegova prirodna razina kiselosti, okus, miris i boja. Visoke temperature u kuhinji mogu utjecati na brže pogoršavanje kečapa i gubitak njegovih karakterističnih svojstava.

Osim kečapa, istraživanje Two Wombats otkrilo je i još jednu namirnicu koju treba držati u frižideru: kukuruz u klipu. Kukuruz u klipu svježi je proizvod i brzo gubi svoju svježinu ako se ne drži na hladnom mjestu. Stavljajući kukuruz u klipu u frižider, produžit ćete njegovu životnost i očuvati hrskavu teksturu.

Istraživači hrane savjetuju da se ostale namirnice poput brašna, šećera, soli i tjestenine drže na suhom i tamnom mjestu, poput ormarića u kuhinji. Ovisno o uvjetima, određene voće i povrće također se bolje čuva na sobnoj temperaturi, umjesto u hladnjaku.

Zato sljedeći put kad pripremate svoju kuhinju za spremanje namirnica, imajte na umu gdje ih trebate pohraniti. Uvidom u ovo istraživanje, možete čuvati namirnice na pravi način kako biste osigurali njihovu kvalitetu i svježinu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -