Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeVijestiBiHNagovorio maloljetnika da baci bombu i zapali Audi

Nagovorio maloljetnika da baci bombu i zapali Audi

Tužilaštvo otvorilo je istragu protiv N.K. zbog sumnje da je u dva navrata angažirao maloljetnu osobu radi izazivanje opće opasnosti

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH predložilo je sudu određivanje pritvora za N. K. (21), osumnjičenog za izazivanje opće opasnosti u Brčkom podmetanjem požara na jednom automobilu i bacanjem eksplozivne naprave na ugostiteljski objekt “Dos Manos“.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo i utjecajem na svjedoke ometati postupak.

U sljedeća 24 sata sud bi trebao donijeti odluku po ovom prijedlogu, dok u međuvremenu Tužiteljstvo i Policija Distrikta intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za produženo djelo izazivanja opće opasnosti, navodi se u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Maloljetniku za kojeg se sumnja da je sudjelovao u izvršenju ovog kaznenog djela, sud je u petak na prijedlog Tužiteljstva izrekao mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja, te zapovijed povremenog javljanja državnom organu.

Tužilaštvo otvorilo je istragu protiv N.K. zbog sumnje da je u dva navrata angažirao maloljetnu osobu radi izazivanje opće opasnosti za imovinu većeg obima u ovom gradu.

Sumnja se da je na njegovo traženje, maloljetnik koji mu je dugovao novac, najprije podmetnuo požar na automobilu Audi A6, a onda da je aktivirao eksplozivnu napravu bacajući je u unutrašnjost vanjskog dijela bašte ugostiteljskog objekta “Dos Manos” u Brčkom.

IZVOR. AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -