Muškarac kojem su na auto napisali “Ubi Srbina” nije Srbin

"Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo puno vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran", ispričao je mladi Nizozemac za DNEVNIK.hr.

Automobil koji su unajmili Nizozemci (Foto: Dnevnik.hr)

Redakciji DNEVNIK.hr-a javio se mladić koji je koristio taj automobil te ispričao što se događalo. Kazao je da je rođen i odrastao u Nizozemskoj te da mu je otac iz Kreševa, u BiH.

“Htio sam trojici svojih prijatelja iz Nizozemske pokazati prekrasne gradove na Balkanu, i gdje je moj otac živio i radio. Prošli smo ponedjeljak odletjeli u Beograd, gdje smo unajmili automobil. Planirali smo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i natrag do Beograda.

Kad smo stigli u Split, parkirali smo automobil (s registarskim tablicama iz Beograda) na javnom parkiralištu ispred našeg apartmana. U subotu, 6. srpnja vidjeli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je lijevi retrovizor slomljen i da je stražnja registarska tablica nestala. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil I drugi dan odmah napustili Split.

Tada je tekst na haubi – ‘ubi Srbina’ – netko već čistio. Kad smo vratili automobil u Beograd, rekli su nam da smo na vijestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom ‘ubi Srbina’ na haubi.

Moji prijatelji i ja bili smo vrlo šokirani. Htio sam im pokazati kako je Split lijep, a ne da se treba bojati ako vozite unajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom.

Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo puno vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran”, ispričao je mladić.