Subota, 13 Aprila, 2024
HomeVijestiBiHMemić: Zijad Mutap mi je rekao “uginuo ti je Dženan, uskoro će...

Memić: Zijad Mutap mi je rekao “uginuo ti je Dženan, uskoro će i Arijana”

Foto: Klix.ba

Veliki broj građana okupio se večeras u Velikoj aleji na Ilidži povodom oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Na skupu se, između ostalih, obratio i otac ubijenog Dženana, Muriz Memić.

“Danas je neki advokat bacio državu na koljena. Vazda su govorili ‘vratit će se Valter’ i mislim da se vratio. Najbolje što smo naučili od Ifeta (Ferageta op. a.) je da sve pišemo. Jer, kako nam je rekao, ‘pišite sve, jer što je zapisano ostaje, a izrečeno se zaboravlja’. Pripremamo nove proteste, napali su glavnu državnu tužiteljicu, na ženu koja je pokušala nešto uraditi”, kaže Memić.

Dodao je da ga je najviše zabolilo to što je Zijad rekao “uginuo mu je Dženan, uskoro će i Arijana”.

“Ako ovo država ne završi ja ću ovo završiti”, kategoričan je Memić.

Govorio je i advokat porodice Memić Ifet Feraget koji je rekao da njemu advokatska licenca ništa ne znači u državi koja nije pravna država, a prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina to nije.

“Još jednom molim Zijada da ne uzima pravdu u svoje ruke. Na njegovom mjestu, ja za sebe ne bih bio siguran. Nemojte vezati slučaj Memić za bilo kojeg tužioca. Ako građani odustanu Muriz i ja nećemo moći dalje sami. Samo uz podršku svih vas možemo uspjeti. Ni jedan slučaj, ni Memić ni Dragičević ne sadrže ni trunku istine, sve je lažirano. Zato sam i prihvatio ovaj slučaj, da istražim pokušaj privatiziranja države. Ako se ovaj slučaj ne riješi imat ćete novog Džanana i novog Davida za godinu, dvije, pet…” kazao je Feraget.

Izvor: KLIX

Pratite nas na Facebook akter.ba

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -