Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeSportNogometLionel Messi lično nazvao Neymara i rekao mu šta treba uraditi

Lionel Messi lično nazvao Neymara i rekao mu šta treba uraditi

Neymar će ovog ljeta sigurno napustiti PSG, a sada je samo pitanje da li će preći u Barcelonu ili Real Madrid.

Brazilac je 2017. godine u rekordnom transferu vrijednom 222 miliona eura stigao iz Barcelone u PSG, ali vjerovatno niko nije očekivao da će samo dvije godine nakon toga očajnički željeti da napusti Pariz.

Situacija se naglo pogoršala nakon povrede Neymara početkom ove godine, a stvari su nakon toga postajale sve gore i gore te je on ušao u sukob i sa čelnim ljudima kluba.

Neki francuskim mediji prenose da je Brazilac još prije mjesec ili dva odlučio da želi napustiti PSG jer smatra da posljednje dvije sezone nisu bile dobre i da je svemu došao kraj, a također mu se nisu svidjele i neke izjave čelnih ljudi kluba.

Danas bi se trebao održati sastanak između predstavnika Barcelone i PSG-a kako bi se pokušao postići dogovor.

Neymar bi svakako prije izabrao Barcelonu nego Real Madrid, ali katalonski klub ima problema sa plaćanjem odštete za Brazilca, pa bi Kraljevski klub to mogao iskoristiti.

Sada se prema španskoj Marci u cijelu priču uključio i Lionel Messi, te je nazvao Neymara i savjetovao mu da ne potpisuje za Real jer ga želi vidjeti ponovo na Camp Nou.

Dvojica igrača su u bila u sjajnim odnosima od trenutka kada je Neymar stigao u Barcelonu, a uz Luisa Suareza su činili ubitačan trojac koji je predstavljao ogromnu opasnost za protivničke odbrane.

Messi je prije dvije godine pokušavao na sve načine da zaustavi odlazak Neymara, a vidjet ćemo da li će sada uspjeti da ga nagovori da ne potpisuje za klub iz Madrida.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -