Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeCrna HronikaKineskinja koja je nestala prije tri mjeseca pronađena obješena na Tari

Kineskinja koja je nestala prije tri mjeseca pronađena obješena na Tari

Pronađeno tijelo Džu Sinjue (21), kineske državljanke kojoj se krajem juna izgubio svaki trag

Na Tari je u utorak uvečer pronađeno tijelo Džu Sinjue (21), kineske državljanke kojoj se krajem juna izgubio svaki trag na ovoj planini, nezvanično saznaju Novosti.

Potraga je trajala skoro tri mjeseca, a u nju su bili uključeni srbijanska policija, spasilačke službe, Kineska ambasada i roditelji djevojke.

Tijelo je pronađeno obješeno o jedno drvo blizu puta Mitrovac – Perućac na Tari, a je li Kineskinja, kao što se pretpostavlja, izvršila samoubistvo ili se radi o zločinu, pokazat će obdukcija koju je naložilo Više javno tužilaštvo u Užicu, piše ”Blic”.

– Tijelo je pronađeno oko 30 metara ispod puta koji povezuje Mitrovac i Perućac. Na njemu nije bilo vidljivih povreda, zvijeri kojih na Tari ima puno ga se nisu dokopale – rekao je “Novostima” izvor iz istrage, sugerirajući da je tijelo dugo stajalo u šumi prije nego što je pronađeno.

Džu Sinjue je 28. i 29. juna boravila u Bajinoj Bašti, gdje je došla turistički, sama, i to je posljednje što se zna o njoj. 

Iz Bajine Bašte se tada posljednji put javila svojim roditeljima, što je kasnije, s obzirom na to da su oni prijavili njen nestanak jer se nije vratila kući, utvrđeno praćenjem baznih stanica. Međutim, poslije ovoga nije bilo nikakvih drugih informacija o njenom kretanju.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -