Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiSvijetKao u filmovima: Kartel „Sinaloa“ oslobodio sina kralja kokaina „El Čapa“

Kao u filmovima: Kartel „Sinaloa“ oslobodio sina kralja kokaina „El Čapa“

Teško naoružani članovi kartela okružili su bezbjednosne snage i primorali ih da oslobode Guzman Lopeza, koji je optužen za trgovinu drogom u SAD

Teško naoružani članovi kartela okružili su bezbjednosne snage i primorali ih da oslobode Guzman Lopeza, koji je optužen za trgovinu drogom u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Rojters. 

Na sjeveru Meksika izbili su žestoki sukobi bezbjednosnih snaga i članova moćnog kartela “Sinaloa” nakon što je uhapšen jedan od lidera tog kartela Ovidio Guzman Lopez.

Lopez je, inače, sin kralja droge Hoakina “El Čapa” Guzmana.

Teško naoružani članovi kartela okružili su bezbjednosne snage i primorali ih da oslobode Guzman Lopeza, koji je optužen za trgovinu drogom u SAD, prenosi Rojters.

Guzman Lopez pronađen je tokom rutinske patrole u Kulijakanu.

Ministar bezbjednosti Alfonoso Durazo objasnio je da su patrolu ubrzo nadjačali naoružani muškarci iz kartela i da je donijeta odluka da se snage bezbjednosti povuku kako bi se zaštitili njihovi životi i izbjeglo dodatno nasilje.

Guzman Lopez je sin čuvenog “El Čapa”, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvoru i još 30 godina u SAD zbog trgovine drogom i pranja novca.

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -