Kako kralj Charles pleše breakdance: Zbog serije “The Crown” isplivao stari snimak

Kako kralj Charles pleše breakdance: Zbog serije "The Crown" isplivao stari snimak

0
233
Kako kralj Charles pleše breakdance: Zbog serije "The Crown". Isplivao stari snimak. Zbog serije "The Crown" isplivao stari snimak.
Kako kralj Charles pleše breakdance: Zbog serije "The Crown". Isplivao stari snimak. Zbog serije "The Crown" isplivao stari snimak.

Netflixova serija “The Crown” rekreiranjem “plesne tačke” kralja Charlesa podsjetila je na postojeći video iz 1985. koji prikazuje novog britanskog kralja kako pleše breakdance.

Peta epizoda najnovije sezone “The Crown”, pod nazivom “The Way Ahead”, završava scenom tadašnjeg princa Charlesa koji pleše breakdance na humanitarnoj priredbi. Dok su mnogi mislili da se radi o fikciji taj trenutak u seriji temelji se na nečemu što se stvarno dogodilo.

Charles je 29. marta 1985. prisustvovao radionici koju je organizirala humanitarna organizacija koju je osnovao, Prince’s Trust, u selu po imenu Middleton-on-Sea, prema priči Press Associationa objavljenoj dva dana kasnije.

Charles je “nagovoren da pokuša plesati breakdance s tri mladića, te je pomicao noge u sporoj robotskoj imitaciji, čak je i kleknuo na koljena”, navodi se u tom tekstu.

Prilično neočekivan trenutak zabilježili su fotografi i videokamere. Snimak je dostupan na YouTubeu. Mnogi su ga nakon gledanja pete epizode serije “The Crown” podijelili na društvenim mrežama.

Međutim, postoji jedna ključna stvar koju u seriji nisu shvatili kako treba – vremenska odrednica. “The Crown” smješta trenutak breakdancea u 90-e, a zapravo se dogodio u prethodnoj deceniji. (Klix.ba)

Pročitajte više: Najtužnija kraljevska bajka koja nema sretan kraj