Utorak, 16 Jula, 2024
HomeSportNogometJoao Palhinha prelazi iz Fulhama u Bayern za rekordnu sumu

Joao Palhinha prelazi iz Fulhama u Bayern za rekordnu sumu

Nakon uspješnih pregovora, iskusni 29-godišnji Joao Palhinha postaje novi nogometaš Bayerna. Portugalski zadnji vezni je protekle dvije sezone nastupao za engleski Fulham, ali će sada karijeru nastaviti u vrhunskom njemačkom klubu.

Prema informacijama koje je podijelio Fabrizio Romano, Bayern je za Palhinhu platio Fulhamu rekordnu sumu od 50 miliona eura, uz mogućnost dodatnih bonusa. Ovaj transfer označava Palhinhin povratak u Bundesligu, s obzirom da je prije dolaska u Fulham igrao za Sporting.

Potpisivanje ugovora između Palhinhe i Bayerna očekuje se danas u Minhenu, a ugovor će biti važeći sve do ljeta 2028. godine. Palhinha je svojim izvanrednim performansama u zadnjim redovima privukao pažnju bavarskog giganta.

Ovaj portugalski reprezentativac je debitovao za nacionalni tim 2021. godine i od tada je odigrao 31 utakmicu. Bio je standardni član portugalske reprezentacije na nedavno završenom Europskom prvenstvu.

Transfer Joaoa Palhinhe u Bayern predstavlja još jedan korak naprijed u snažnoj karijeri ovog talentiranog nogometaša. Njegove vještine i iskustvo bit će značajni za uspjeh Bayerna u narednim sezonama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -