Jednostavan i vrlo ukusan recept: Teletina Stroganoff

0
84

Ako želite pripremiti teletinu na poseban način, imamo odličan recept za vas! Možda će vam malo duže trebati da spremite ovo jelo, ali smo sigurni da vrijedi i da se nećete pokajati.

Sastojci (4 porcije):

800 g teleće lopatice, nasjeći na trakice 2 kašike maslaca 2 kašike ulja 1 luk, sitno nasjeckati 450 g šampinjona, nasjeći 2 kašike brašna 1/4 šolje konjaka ili brendija 1 šolja pilećeg bujona 3/4 šolje kiselog vrhnja 1/4 šolje nasjeckanog peršuna so i biber

Priprema:  U loncu popržite meso na maslacu i ulju, začinite solju i biberom te izvadite na tanjir. Na istoj masnoći dinstajte luk i gljive. Kada malo omekšaju, pospite brašnom te začinite solju i biberom. Zalijte potom bujonom i brendijem/konjakom i pustite da prokuha. Vratite meso, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Sklonite poklopac i kuhajte još pola sata, a zatim dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Pospite peršunom i poslužite uz prilog po želji (riža, tjestenina…)

(Kaufland.hr)