Utorak, 18 Juna, 2024
HomeFitnessJedenje badema može pomoći u mršavljenju, tvrde dijetetičarke

Jedenje badema može pomoći u mršavljenju, tvrde dijetetičarke

Dijetetičarke Bianca Tamburello i Samantha MacCleod nedavno su otkrile jedan zanimljiv savjet za mršavljenje – jedenje badema. Prema njihovim tvrdnjama, bademi su odlična hrana koja može pomoći u gubitku kilograma.

Bianca Tamburello objašnjava da bademi sadrže zdrave masnoće koje potiču osjećaj sitosti, proteine i vlakna koja su ključna za zdravu prehranu. Iako su bogati kalorijama, to nije razlog da ih izbjegavate, samo je važno paziti na količinu koju konzumirate.

Dijetetičarke također ističu visok udio vlakana u bademima kao jedan od razloga zbog kojih su dobri za mršavljenje. Vlakna su bitan nutrijent za većinu dijeta jer pomažu u stvaranju osjećaja sitosti i zadovoljstva. Hrana bogata vlaknima može poboljšati metabolizam, smanjiti rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2 te poboljšati probavnu funkciju.

Osim toga, bademi sadrže i protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upala u tijelu. To može imati pozitivan utjecaj na cjelokupno zdravlje, ne samo na mršavljenje.

Dakle, ako ste u potrazi za zdravim snackom koji će vas držati sitima i pridonijeti vašem mršavljenju, bademi su odličan izbor. Samo pazite na količinu koju jedete i uključite ih u uravnoteženu prehranu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -