Izetbegović: Ulazak u NATO neće zavisiti od Hrvatske nego od nas, neka nastave prijetiti

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović večeras je u Kaknju zatvorio 16. memorijalni turnir "Alija Izetbegović", pobjednicima je uručio pehare i medalje, a komšijama u Hrvatskoj poslao jasnu poruku.

0
29
Foto: klix.ba

Komentarišući izjavu Zorana Milanovića da je Bosna i Hercegovina neuređena država i da ne može podržati ulazak takve države u NATO, Izetbegović je kazao da ponovo postoje elementi nekih udruživanja i teških poruka. Poručio je da se prijetnje mogu nastaviti, jer ulazak naše zemlje u NATO neće zavisiti od Hrvatske nego samo od Bosne i Hercegovine.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

“Možda bi se trebali nekome izvinjavati što nismo napravili udruženi zločinački poduhvat i što pominjemo da su neki drugi napravili, što hvalimo Komšića koji je bio na pravoj strani u to vrijeme. Mi nikada to nećemo prestati raditi, nećemo prestati govoriti ono što se desilo. Oprostiti možda hoćemo, to je do svakoga ko je pretrpio nesreću, da vidi hoće li oprostiti, ali pamtiti moramo. Moramo graditi bolje međususjedske odnose, naša ruka je uvijek otvorena, kao što je bila i prije rata i nakon rata. Narod smo koji žele dobre odnose, ali ponosan smo narod i govorit ćemo istinu sviđala se nekome ili ne”, kazao je Izetbegović.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Nakon turnira Izetbegović je kazao da je važno sačuvati sjećanje na ono vrijeme koje simbolizira Alija Izetbegović.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

“To je vrijeme herojske borbe, možda najvažniji historijski period poslije kralja Tvrtka i Kulin bana. Naši ljudi su u tim godinama iznijeli nemoguću misiju, otpor, prema daleko snažnijim i udruženim neprijateljima i to vrijeme vrijedi čuvati u sjećanju”, kazao je Izetbegović te se zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji ovog turnira.