Utorak, 16 Jula, 2024
HomePozitivnoBiznisIzdvojena sredstva za podršku Privrednoj i Obrtničkoj komori FBiH

Izdvojena sredstva za podršku Privrednoj i Obrtničkoj komori FBiH

Projekt se odnosi na izdvajanje dijela sredstava iz ovogodišnjeg Budžeta Federacije BiH, na način da će Privrednoj komori FBiH biti dodijeljeno 200.000 KM, a Obrtničkoj komori FBiH 100.000 KM. Ova odluka je donesena s ciljem jačanja saradnje institucija i privrede u Federaciji.

Mijatović, ministar za privredu Federacije BiH, istakao je da komorski sistemi održavaju ekonomije širom Evrope te da je ovo samo jedan korak u tom smjeru. Obećao je da će budžet za podršku malim i srednjim preduzećima biti najmanje udvostručen u odnosu na prošlu godinu.

Prošle godine je izdvojeno svega sedam miliona KM za subvencije, dok je ove godine izdvojeno 26,2 miliona KM, što predstavlja više od trostrukog povećanja poticaja za sektor malih i srednjih preduzeća.

Jašarspahić i Babić, predstavnici Privredne i Obrtničke komore FBiH, zahvalili su Vladi FBiH i ministarstvu na prepoznavanju značaja komorskog sistema te izdvajanju sredstava za podršku. Najavili su da će sredstva biti utrošena na aktivnosti usmjerene ka poboljšanju poslovnog ambijenta.

Cilj izdvajanja sredstava je nastavak daljnje saradnje, razmjena informacija i iskustava, te koordinacija rada i dogovaranje o pitanjima od zajedničkog interesa. Vlada FBiH se opredijelila za stvaranje povoljnijih uslova za razvoj privrede u Federaciji.

Ova inicijativa će sigurno doprinijeti jačanju sektora malih i srednjih preduzeća te poboljšanju ukupnog poslovnog ambijenta u Federaciji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -