PRIZNAO MASAKR Da su mi odmah dali pare, svi bi bili živi

Ispovijest četvorostrukog ubice iz Jabukovca: Sjedio sam pokraj potoka i razmišljao da li da ih ubijem

Pokazao gdje je sakrio arsenal oružja

Davor Pernić (35) koji je uhapšen zbog sumnje da je prije 20 dana na salašu u selu Žitkovo, koje je od njegove kuće udaljeno oko pet kilometara, tokom pljačke ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), priznao je zločin i pred tužiocem. Do detalja hladnokrvno i bez trunke griže savjesti opisao je kako je počinio masakr zbog 500 eura.

Dvoumio se

Kako je ispričao, čuo je da Kazimirovići imaju para, te da su mu pare bile prijeko potrebne kako bi svojoj ljubavnici platio liječenje, nakon što se ona iznenada razboljela. Otišao je do kuće Kazimirovića, ali lavež pasa ga je pokolebao, pa je otišao do obližnjeg potoka.

– Kad sam prišao salašu, primijetio me je pas i počeo da laje. Otišao sam do potoka da razmislim šta da radim, pa sam odlučio da se vratim. Zatekao sam ispred kuće baba Dragicu i Draganu, koja je sjedila i čitala neku knjigu. Povikao sam im da mi kažu gdje su pare, a Dragana je ustala, dohvatila sjekiricu i krenula na mene. Morao sam da ih ubijem – ispričao je Davor.

Dalje je u svom priznanju naveo, kako je nakon toga mislio da može na miru pretresti kuću, ušao je i počeo prevrtati.

– Tražio sam novac kada se iznenada odnekud pojavila Ljubinka. Pucao sam i u nju. Nakon toga vratio sam se i nastavio da tražim novac. Odjednom sam čuo traktor. Izašao sam da vidim ko je i ugledao Raju. Ništa mi nije preostalo nego da pucam i u njega. Nastavio sam da preturam po kući kada mi se učinilo da se Raja pomjera. Opet sam izašao i pucao mu u glavu. Kako do tada još uvijek nisam našao pare, vratio sam se i u sobi našao 300 eura i oko 30.000 dinara, koje sam uzeo i pobjegao – rekao je osumnjičeni.

Nalaz vješataka

Pomagao je pomogao policiji u rekonstruiranju zločina. Pri hapšenju nije pružao otpor, a policiji je pokazao gdje je zakopao oružje. Zločin je priznao, a policija je bila zatečena njegovom hladnokrvnošću.

Njemu je nakon saslušanja podređen pritvor do 30 dana, a bit će i određeno psihijatrijsko vještačenje.