Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeSportNogometHalilhodžić: Ibanez u Zrinjskom? Ozbiljno? To je igrač kakvog želi svaki trener

Halilhodžić: Ibanez u Zrinjskom? Ozbiljno? To je igrač kakvog želi svaki trener

Dileme više nema, špekulacijama je došao kraj: Luis Ibanez novo je pojačanje HŠK Zrinjski!

Nakon što je prethodnih godina igrao u Boci Juniors, Dinamu, Crvenoj zvezdi, zatim Trabzonsporu, ovaj argentinski fudbaler novo utočiše našao je u Bosni i Hercegovini gdje će u naredne dvije godine igrati za Plemiće, što je u poslijepodnevnim satima potvrđeno i na klupskoj stranici.

Ibanez se u Mostaru već pozdravio i upoznao s nekolicinom fudbalera Zrinjskog, a imajući u vidu partije kakve je nekada pružao na ovim prostorima, nema sumnje da će biti vjerovatno i jedno od najvećih pojačanja otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Njegove igračke kvalitete približio nam je i Vahid Halilhodžić pod čijom je palicom 2010. godine omaleni defanzivac igrao u Dinamu.

“Ibanez u Zrinjskom? Ozbiljno? Nisam to znao…”, iznenađeno je kazao Halilhodžić na početku razgovora za SportSport.ba, pa potom nastavio:

“Dečko je izvanrednih fizičkih predispozicija. Beskompromisan je u duelima, ne štedi se uopšte, ima strahovitu ‘ljevicu'… Ma, odličan igrač. Po meni je mogao mnogo bolju karijeru napraviti, obećavao je mnogo, ali, eto, ne znam gdje je u međuvremenu zapelo. Ne znam ni gdje je išao nakon Dinama.”

Na tome nije stao Halilhodžić.

“On je pravi onaj Argentinac. Vrijedan je, radišan, pravi borac. Ima sportski karakter, pobjednički, a svaki trener kada ima jednog takvog u svlačionici može da bude zadovoljan i nada se uspjehu.”

Argentinac će pojačati konkurenciju na lijevom beku. Očekuje se da će praviti razliku na terenu…

“E, ne znam u kakvom je stanju danas. Ako bude kao što je bio u Dinamu, problema neće biti, onda će biti sasvim sigurno veliko pojačanje, no od tada je prošlo dugo godina. Svejedno, u kakvom god bio, uz volju za radom kakvu ima i profesionalizam, brzo će to doći na svoje mjesto.”

Pamti Halilhodžić i kako se Ibanez jedne prilike ogriješio u klupski pravilnik.

“Slabo se sjećam, ali znam da sam ga jedne prilike odstranio iz momčadi zbog noćnog provoda. Igrači kao igrači, vole to, ali klupska politika je takva da se to ne smije tolerisati. Poslije toga je sve okej bilo”, rekao je Halilhodžić na kraju razgovora za SportSport.ba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -