Nedjelja, 19 Maja, 2024
HomeVijestiPolitikaErdogan: BiH bez formiranja vlasti ne može nastaviti efikasan rad

Erdogan: BiH bez formiranja vlasti ne može nastaviti efikasan rad

Predsjednik Turske Recep Tajjip Erdogan nakon današnjeg trilateralnog susreta u Beogradu, na kojem su učestvovali predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, poručio je da je taj samit bio plodonosan i da ga to čini veoma sretnim.

Najavio je da su narednog maja dogovorili susret ove vrste u Turskoj, a prije toga u Bosni i Hercegovini.

“Odlučni smo da nastavimo trilateralni mehanizam. Mislim da će to zbližiti i ljude i zemlje, ali najvažnija poruka današnjeg sastanka je što se razmišlja o cijelom regionu”, poručio je turski predsjednik.

Dotakao se i gorućeg problema neformiranja vlasti u BiH.

“Problemi s vladom se moraju riješiti, jer bez vlasti se ne može na efikasan način nastaviti rad. A drugo, kada je riječ o saobraćaju i autoputevima, poduzimamo korake u tom smislu i ti koraci će, uvjeren sam, još više zbližiti Srbiju i BiH i dovesti do još važnijih dešavanja u budućnosti”, istakao je Erdogan.

On je ponovio da je put sinonim za civilizaciju i život.

“Ako uspijemo izgraditi put između dva naroda, to će utjecati na stanovništvo i spriječiti odliv ljudi te učiniti region mjestom koje privlači ljude. Dragi prijatelju Vučiću, vama želim još jednom uputiti poruke zahvalnosti. Radujem se sljedećim samitima”, kazao je Erdogan u obraćanju medijima u Beogradu.

SourceKlix
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -