Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeCrna HronikaEksplozivna naprava aktivirana u ugostiteljskom objektu na Novom Sarajevu

Eksplozivna naprava aktivirana u ugostiteljskom objektu na Novom Sarajevu

Jutros u ranim jutarnjim satima je u ulici Hasana Brkića na Novom Sarajevu aktivirana eksplozivna naprava na betonskoj podlozi. Srećom, u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih, ali je zabilježena materijalna šteta na staklenim portalima obližnjih poslovnih objekata. Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdila Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema riječima Novalić, nakon incidenta su na terenu pripadnici Uprave policije MUP-a KS koji obavljaju uviđaj. Ovaj napad je navodno drugi put da je ovaj novootvoreni ugostiteljski objekt bio na meti napada u posljednjih sedam dana.

Iako još nema detalja o motivima napada ili osumnjičenima, ovo je zabrinjavajući incident koji zahtijeva hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se identificirali počinitelji i osigurala sigurnost u ovom dijelu grada.

Građani su osjetljivi na ovakve incidente, posebno u vrijeme kada se suočavamo s izazovima bezbjednosti. Nadamo se da će istraga biti uspješna i da će odgovorni biti privedeni pravdi.

Ovaj incident također podsjeća na važnost poboljšanja sigurnosti u našim gradovima, kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponavljaju i da građani osjećaju sigurno u svom okruženju.

Uzimajući u obzir ozbiljnost ovog incidenta, nadamo se da će nadležne institucije poduzeti sve neophodne korake kako bi otkrile počinioce i zaštitile građane od sličnih situacija u budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -