Utorak, 16 Jula, 2024
HomeSportNogometDžeko briljirao protiv Lillea i otežao Interu: Roma sada želi još više

Džeko briljirao protiv Lillea i otežao Interu: Roma sada želi još više

Dijamant sve bliže ostanku?

Dobra partija Edina Džeke protiv Lillea u subotu u prijateljskom susretu dodatno otežava stvari Interu.

Dogovor Džeke i Intera odavno postoji, ali Roma ne popušta i još uvijek ne pušta bh. reprezentativca, mada je prethodno u nekoliko navrata bilo “sve dogovoreno”.

Dijamant je upisao dvije sjajne asistencije protiv Lillea i naprosto natjerao Romu da ozbiljno razmisli o potpunoj odluci da ga zadrži, a uz to odlučila da će ga, i ako proda, povećati prethodnu cijenu.

Podsjetimo, Roma je tražila 20 miliona eura, Inter nudio 15, potom planirao ponuditi 18, a sada će rimski klub zahtijevati i preko 20 miliona uz bonuse. Dakle, sada se čini kako je Džeko najbliže ostanku na Olimpicu.

Međutim, pored svega, La Repubblica navodi da Inter neće odustajati od Edina, posebno sada kada su se šanse da kupi Romelua Lukakua svele na minimum.

Trener Rome Paulo Fonseca svjesno je Džeku ostavio do kraja meča protiv Lillea na tereu, želeći da se do kraja uvjeri u njegove kvalitete, ali na neki način i dokaže Interu da ovaj neće otići ili da će otići samo u slučaju još bolje ponude od one koju je Roma ranije planirala prihvatiti.

Navijači na Olimpicu žude za Džekinim ostankom, a pred Interom je sada da pokuša napraviti potpunu ofanzivu kako bi se konačno ispunila Conteova želja. Imao je plan dovesti Lukakua i Džeku, ali stvari su teže nego što su se u Interu nadali.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -