nesrećama Dvije osobe sinoć poginule u saobraćajnim nesrećama

Dvije osobe sinoć poginule u saobraćajnim nesrećama

Smrtno stradali biciklista i vozač Opela

Dvije osobe poginule su u dvije saobraćajne nesreće na području Bosanske Gradiške, potvrđeno u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Biciklista Dragoslav Sladojević (55) iz Nove Topole poginuo je u j nesreći koja se dogodila sinoć kada je u njega udario Golf kojim je upravljao Duško S. (40).

Tragedija se dogodila oko 20 sati u blizini jedne gostionice na regionalnom putu Čatrnja – Nova Topola kod Bosanske Gradiške. Kako saznajemo nesrećni biciklista je od udara na mjestu ostao mrtav.

Zoran Karan (39) iz  Bosanske Gradiške poginuo je, a tri osobe lakše su povređene u sudaru dva automobila koji se sinoć dogodio u Čatrnji kod Bosanske Gradiške.

Nesreća se dogodila oko 23 sata kod benzinske pumpe “Dejanac” na magistralnom putu Bosanska Gradiška – Bosanska Dubica. Kako saznajemo Karan je bio za volanom Opel Corse koja se sudarila sa Mercedsom kojim je upravljao Stojan Vračar (23), koji je zadobio lakše povrede, kao i njegovi saputnici Dragan Zmijanjac (29) i Dejan Cikota (23), svi iz Bosanske Gradiške.

Uviđaje su obavili pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva.

Od početka godine ovo je treća tragedija koja se dogodila na drumovima u okolini Bosanske Gradiške. Prethodno je 1. januara, gotovo na istom mjestu, stradao motociklista Slaviša Maletić (26).

IZVOR: AVAZ