AKTUELNO Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a

Dodik poručio Šaroviću: Formirajte vlast na državnom nivou, ako želiš nastaviti podaništvo prema Bošnjacima, sretno ti bilo

Nas prevare ne zanimaju, jer što je više prevara, BiH je sve manje i onda neka ne govore kako smo mi nešto zakočili ili uništili

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da izborna volja srpskog naroda u BiH mora biti ispoštovana.

Dodik je naglasio da BiH ne može opstati na prevarama i igrama u kojima učestvuje lider SDS Mirko Šarović, koji je izjavio da treba iskoristiti sve metode da institucije na nivou BiH budu deblokirane, ne isključujući ni mogućnost promjene parlamentarne većine.

– Nas prevare ne zanimaju, jer što je više prevara, BiH je sve manje i onda neka ne govore kako smo mi nešto zakočili ili uništili – rekao je Dodik za Glas Srpske.

On je naveo da je na osnovu stavova koje iznosi Šarović i njemu slični očigledno da BiH nije ništa drugo do prevara.

Dodik ističe da SNSD ne želi biti podanik.

– Ako Šarović želi da nastavi podaništvo prema Bošnjacima, sretno mu bilo i neka nastavi da se tako ponaša. Ako misle da mogu da formiraju vlast bez SNSD i izborne volje srpskog naroda, neka to učine  – poručuje Dodik.

Na Šarovićeve tvrdnje da rad parlamenta BiH blokira SNSD, a prati HDZ BiH i da ukoliko se nastavi sa blokadom treba iskoristiti sve metode, pa i promjenu parlamentarne većine, te da je spreman na tako nešto, a ne traži ništa zauzvrat, Dodik kaže da je na ovakav način BiH sve manje i da lično protiv toga nema ništa.

– Šarović i svi koji sa njim stvaraju neke prevare moraju da objasne kako vide budućnost BiH. Kako će Šarović objasniti srpskom narodu šta radi i koga on to tamo predstavlja? Neka formiraju vlast ako mogu i neka nastave igre koje vode uništenju legitimnog predstavljanja. Te igre nas ne interesuju. O kakvoj budućnosti BiH pričaju – pita Dodik.

On je konstatirao da je izbor člana Predsjedništva BiH izborna volja srpskog naroda, da je i broj poslanika izborna volja Republike Srpske i da je i izbor četiri delegata srpskog naroda iz SNSD takođe odluka Narodne skupštine Srpske.

– Ako Šarović i njemu slični to hoće da unište, ne znam kako će stati pred srpski narod i to objasniti – kaže Dodik.