Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
HomeVijestiBiHDetalji drame kod Dervente: Bojan zbog “kratkog fitilja” šipkom pretukao strica

Detalji drame kod Dervente: Bojan zbog “kratkog fitilja” šipkom pretukao strica

Mještani Miškovaca kažu da su odnosi između Bojana i Nove duže vrijeme narušeni te da su imali određenih razmirica

Bojan B. (33) iz Dervente uhapšen je zbog sumnje da je metalnom šipkom pretukao svog strica Novu B. (56) u selu Miškovci kod Dervente.

Velike masnice

Napad se dogodio u srijedu navečer na lokalnom putu u Miškovcima. Pretučenom je ukazana pomoć u Domu zdravlja u Derventi, a potom je upućen u Opštu bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju. Konstatirane su mu lakše povrede u vidu masnica i posjekotina. Nakon zbrinjavanja Novo je otpušten iz bolnice na kućno liječenje.

Prema nezvaničnim informacijama, napadu je prethodila svađa između strica i bratića, a tačan motiv sukoba se istražuje.

Mještani Miškovaca kažu da su odnosi između Bojana i Nove duže vrijeme narušeni te da imaju određenih razmirica.

Narušeni odnosi

– Novo je tu večer trebao voziti drva komšiji. S Bojanom se susreo na lokalnom putu i došlo je do svađe. Bojan, inače, ima „kratak fitilj“ i malo mu fali da „plane“. Tako je i svađa prerasla u napad u kojem je strica izudarao šipkom. Dobro ga je premlatio – govore komšije.

Ni njima nije jasno šta je kumovalo narušenim rodbinskim odnosima, ali tvrde da je Novo miran i povučen čovjek.

– On živi sam. Nezaposlen je i izdržava se tako što za dnevnicu obavlja razne poslove po selu. Vuče ljudima drva, kosi travu i održava lokalno groblje. Ne znam da je ikada ranije s nekim u selu bio u sukobu ili se na taj način obračunavao – kaže jedan od komšija, koji je insistirao da mu ne spominjemo ime.

Pušten na slobodu

U PU Doboj navode da su intervenirali nakon što im je prijavljeno da je B. B. šipkom izudarao N. B. u Miškovcima. Nakon kriminalističke obrade B. B. je pušten da se brani sa slobode.

– Izvršen je uviđaj i o svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Doboju. Tužilac se izjasnio da slučaj ima obilježje krivičnog djela tjelesna povreda, a sve okolnosti i detalji se istražuju – navode u PU Doboj.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -