Petak, 24 Maja, 2024
HomeVijestiPolitikaDenijal Tulumović imenovan za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona

Denijal Tulumović imenovan za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona

Obavljene konsultacije i donesena jednoglasna odluka

Predsjedavajući Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović uručio je danas Denijalu Tulumoviću(SDA) odluku o imenovanju na mjesto mandatara za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona. 

– Rukovodstvo Skupštine TK i ja smo obavili konsultacije i donijeli smo jednoglasnu odluku da kandidat za mandatara odnosno premijera TK bude Denijal Tulumović. Neću govoriti o liku i djelu novog mandatara. Znamo svi da se radi o velikom sportisti, humanisti, izvrsnom čovjeku, odgovornom političkom radniku i zahvalan sam mu što se prihvatio ovako odgovorne funkcije – rekao je Vujović.

Mandatar Tulumović izjavio je ovom prilikom da će se u svom radu posebno posvetiti razvoju privrede te da je odlučio ovu funkciju prihvatiti jer osjeća odgovornost da stanje u TK učini boljim i kvalitetnijim.

– Nadam se da ćemo formiranje Vlade TK završiti u što skorijem period, do kraja jula, i da ćemo odmah početi s radom. Mi koji smo sada na čelu Tuzlanskog kantona smo jedna sportska ekipa, a sportisti su navikli i da pobjeđuju i da gube. Želimo dati najbolje od sebe, podići sve naše resurse i napraviti otklon svega negativnog za budućnost – poručio je Tulumović.

Odluku da za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona predloži Tulumovića donijela je prije dva dana komisija Kantonalnog odbora SDA, nakon čega je odluka proslijeđena na potvrdu Centrali SDA u Sarajevu.

Ključne pregovore za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona vodila je SDA sa svojih devet zastupnika.

Uz njih, skupštinsku većinu u ovom kantonu čine još DF, SBB, dva zastupnika iz SDP-a, jedan iz PDA koji se vratio u SDA te zastupnici Stranke za BiH.

SourceAvaz.ba
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -