Utorak, 18 Juna, 2024
HomeSportNogometĆiro: Idemo na Euro ako izaberu pravog selektora, a pogriješit će 100...

Ćiro: Idemo na Euro ako izaberu pravog selektora, a pogriješit će 100 posto

Odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da smijeni dosadašnjeg selektora A nacionalnog tima Roberta Prosinečkog je glupost, kaže Miroslav Blažević u razgovoru za SportSport.ba.

Popularni Ćiro poručuje kako je naš Savez napravio grešku jer je smijenio Robija. On bi, prema Ćirinom mišljenju, odveo našu selekciju kroz play off Lige nacija na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

“Smjena Prosinečkog uopšte nije prava odluka. Ozbiljno su pogriješili. On bi napravio ono što navijači žele, ovako samo idu u neke akrobacije…”, kaže Blažević.

Zašto nas Prosinečki nije odveo na Euro kroz kvalifikacije?

“Ja sam gledao sve te utakmice. Moglo je sve biti drugačije, moglo je otići na našu stranu. Mi smo po kvalitetu zaslužili da idemo na Euro i otićemo tamo ako ovi iz Saveza ne pogriješe u izboru novog selektora, a pogriješit će 100 posto”.

Ima li Ćiro neko ime za novog selektora?

“Pa ja u ovom trenutku ne bih o tome jer ako bih pogriješio bilo bi po meni. Kao izbornik Safet Sušić je bio i hvala Bogu ostavio je dobar dojam. Ali opet ponavljam, žao mi je što je Prosinečki dobio otkaz”.

Ima li naš tim dovoljan kvalitet za velika natjecanja?

“Meni ni Hrvatska nije ništa bolja od BiH po kvaliteti igrača pa vidi kakve rezultate ostvaruju, bili su drugi na svijetu. Naši su slabo vođeni! Robi nije bio podržan onako kako je to trebalo…”

Ćiro je za kraj poručio da je smjena Robija čista glupost i da se s njom ne slaže nikako.

Inače, Blažević je također bio selektor našeg nacionalnog tima i to od ljeta 2008. do kraja 2009. godine. Tada je u vrlo jakoj kvalifikacionoj grupi za SP zauzeo drugo mjesto i to ispred Turske i Belgije a iza velike Španije. Kasnije su Ćirini Zmajevi izgubili u dvomeču baraža od Portugala i ostali bez Južne Afrike i Mundijala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -